Nieuwsbrief Dorpsgaard Munstergeleen       aug 2019

 

Op 23 augustus zal bij goed weer in de tuin bij de huisartsenpraktijk een potluck avond worden gehouden. Start om 17.00 uur. Voor diegenen die het niet weten: Een potluck is een etentje waarbij elke gast een gerecht of drank meebrengt, zodat er een groot buffet ontstaat dat gedeeld wordt met iedereen. Potluck, een naam die je waarschijnlijk vreemd in de oren klinkt. Toch zal de inhoud je niet volledig onbekend zijn. Vroeger heette het een proletarisch feestje. Maar sinds enkele jaren maakt het weer opmars onder deze veel sympathiekere naam. Het is en blijft een budgetvriendelijke en gezellige manier van feesten.

Bij het fruitfestival van Pluk op 29 september hebben we mensen nodig om onze stand te bezetten. Daarnaast willen we pluktassen van textiel gaan maken en verkopen, als tegenhanger van de plastic tas. Diegenen die willen helpen tassen te maken of textiel willen doneren kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verder hebben zich een aantal mensen aangemeld om een fietsclub te starten. Zijn er nog meer geïnteresseerden om te fietsen?

 

Inmiddels hebben we weer een “normale” Hollandse zomer: depressies die met de regelmaat van de klok over de Atlantische Oceaan naar West Europa komen en volop regen naar ons kikkerlandje brengen. En de temperatuur wat temperen. Het gebruikelijke gemopper is ook al weer te horen. Statistisch gezien zijn twee achtereenvolgende record hittegolven natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar de klimaatverandering is niet te ontkennen.

Dat die normale Hollandse zomer goed is voor de plantengroei in onze tuin is op de foto’s te zien. Zowel de bloemen als de groenten doen het uitstekend. En plukken mag!

Bestuur van de Dorpsgaard Munstergeleen

Aanmelden/afmelden nieuwsbrief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© 2022 Wijkplatform-Munstergeleen. All Rights Reserved. Designed by Wijkplatform-Munstergeleen   |     Privacyverklaring