Nieuwsbrief Dorpsgaard Munstergeleen       juli 2019

De vakantiegekte is weer losgebarsten. Volle wegen, files, volle en bloedhete campings, hoge prijzen en slechte service, wat wil je nog meer. Maar, er is een alternatief: rust in de tuin in Munstergeleen. Vooralsnog gaan de activiteiten gewoon door. En het levert ook nog iets op: oogstrijpe producten uit de tuin mogen worden geplukt en meegenomen voor consumptie en/of decoratie thuis.

Ik heb al eerder iets over klimaatverandering geschreven en het weer van de laatste maanden is een aanleiding om dat nog eens te doen. Net als vorig jaar is er al weer een aantal maanden veel te weinig regen gevallen. En als er regen valt is het vaak in enorme hoosbuien. Alhoewel twee jaar achter elkaar erg kort is lijkt het zomerseizoen in Nederland toch steeds droger en warmer te worden. En zelfs in ons land met veel grote rivieren en waterlopen dreigt er dan een waterprobleem te ontstaan. Vooralsnog alleen voor boeren en tuinders, maar toch… Door de klimaatverandering verschuiven de klimaatgordels op de aarde. Het wordt tijd dat we ons daar technologisch op gaan voorbereiden, want tegenhouden kunnen we de verandering al niet meer.

Op 23 augustus zal bij goed weer in de tuin bij de huisartsenpraktijk een potluck avond worden gehouden. Start om 17.00 uur. Het gaat om de gezelligheid, en iedereen neemt iets te eten of drinken mee en dat eten/drinken we gezamenlijk op.

Bij het fruitfestival van Pluk op 29 september hebben we mensen nodig om onze stand te bezetten. Daarnaast willen we pluktassen van textiel gaan maken en verkopen, als tegenhanger van de plastic tas. Diegenen die willen helpen tassen te maken of textiel willen doneren kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het plan is om een lijst te maken met namen van klusjesmannen/vrouwen uit Munstergeleen die bereid zijn (tegen betaling) te helpen (kleine) problemen op te lossen. Diegenen die op die lijst willen komen, of die iemand weten die klusjes kan uitvoeren kunnen contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Voor wie nog een vakantie moet kiezen:

Brenta groep in de Dolomieten. Heerlijk wandelterrein. 

 

Bestuur van de Dorpsgaard Munstergeleen

Aanmelden/afmelden nieuwsbrief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© 2022 Wijkplatform-Munstergeleen. All Rights Reserved. Designed by Wijkplatform-Munstergeleen   |     Privacyverklaring