Gemeenschapshuis ’t Trefpunt

Aan alle inwoners van Munstergeleen

Afgelopen dagen hebben we na een jaar overslaan toch weer onze Vasteloavond kunnen beleven, grotendeels in de Havertempel, het Gemeenschapshuis ‘t Trefpunt. Fijn dat dit centrum er is, en vele jaren al een goed onderkomen is geweest.

Maar het is niet zo vanzelfsprekend dat het huidige Trefpunt blijft bestaan. Diverse reguliere gasten zijn daar al wel van op de hoogte, voor velen is dit misschien een verrassing. Het gebouw is inmiddels vijftig jaar in gebruik, en niet meer modern. Het gebruik door de ouder wordende inwoners van ons dorp wordt langzamerhand minder, en als deze teruggang doorgaat komen er serieuze problemen. Eigenlijk zijn die er al omdat de inkomsten de laatste jaren, ook al voor de Corona, niet meer voldoende waren. Aanwas van jongere bezoekers en gebruikers van de ruimten zou zeer welkom zijn.

Er wordt hard gewerkt om een toekomst voor dit gemeenschapshuis opnieuw vorm te geven. Een groep gemotiveerde verenigingsleden is een plan aan het maken voor een “bestendige toekomst”, waarin ’t Trefpunt zelfstandig kan blijven bestaan. En bent u bereid om mee te bouwen aan die toekomst, aan de continuering van de Havertempel, meldt u dan aan. Er zal binnenkort veel te doen zijn.

Maar er is meer nodig. De ruimten lenen zich voor intensiever gebruik door nog meer verenigingen, groepen die iets willen organiseren. Zodra een activiteit samen met meerdere inwoners van Munstergeleen plaatsvindt zou u welkom zijn. Kom dan eens kijken en bespreek de wensen met de beheerders Anneke en Paul Royakkers. Maar ook voor een individueel bezoek voor een gezellig drankje op avonden dat ’t Trefpunt is geopend is iedereen welkom.

Naast het directe werk aan ’t Trefpunt werkt een stichtingsbestuur op iets meer afstand aan de noodzakelijke voorwaarden. Ook in dit stichtingsbestuur zoeken we aanvulling voor de secretariële en financiële taken.   

Neem eens contact op om te bespreken waar uw inzet goed tot zijn recht kan komen. Direct bij de beheerders, of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2022 Wijkplatform-Munstergeleen. All Rights Reserved. Designed by Wijkplatform-Munstergeleen   |     Privacyverklaring