Mededelingen.

Pinksterkermis 2020 Munstergeleen.
De Pinksterkermis in Munstergeleen is een evenement met vergunningen.

Daarom  is deze in totaliteit afgelast.
Door deze overheidsmaatregel mogen alle evenementen met vergunning tot 1 juni 2020 niet plaatsvinden.
Het  is het onmogelijk om voor Pinksteren nog een kermis te organiseren.

Het evenement “Heel Munstergeleen Bakt 2020” in samenhang met “de Dag van de Wijk 2020”  gaat dus op deze datum ook niet door.
Voor “de Dag van de Wijk 2020” wordt naar een nieuwe datum gezocht.
 Dit is dus afwachten op beter tijden.

Editie 2 van de Munstergelaener
Beste dorpsbewoners,
Gezien de huidige situatie lijkt het ons verstandiger om editie 2 van de Munstergelaener (inleveren 11 april) over te slaan.
Actueel nieuws is er bijna niet.
De verenigingen liggen allemaal stop en ook veel adverteerders zitten tijdelijk zonder werk.
Misschien dat voor editie 3 (inleveren voor 2 mei) de situatie weer iets beter is en we rond Pinksteren positievere berichten kunnen leveren.
Kopij of advertenties kunnen jullie ten alle tijden aanleveren.
Namens Stichting Wijkblad.

Sjra Pokorny

Gemeente Sittard-Geleen, 7 april 2020.
Informatiepunt Samen Sterk
De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijkse leven. Toch zijn er ook lichtpuntjes in deze onzekere tijden. We zien op verschillende plekken in de gemeente initiatieven ontstaan van inwoners die elkaar onderling helpen en steunen, elkaar een hart onder riem steken. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen, maaltijden te bezorgen, door te ondersteunen als mantelzorger of een luisterend oor te bieden aan mensen die eenzaam of angstig zijn. Dat verdient een groot compliment, de crisis brengt gelukkig ook nog wat moois.

Samen sterk
Om dit soort hartverwarmende initiatieven zo breed en centraal mogelijk onder de aandacht te brengen van mensen met een hulpvraag, heeft de gemeente Sittard-Geleen samen met Partners in Welzijn het Informatiepunt Samen Sterk opgezet. Dit is één centraal loket waar we hulpvragen verbinden met bestaande initiatieven die hulp bieden.
Informatiepunt Samen Sterk brengt mensen die hulp nodig hebben, rechtstreeks in contact met bestaande en nieuwe initiatieven van inwoners die hulp aanbieden. Ook zijn verschillende zorgpartners aan het Informatiepunt verbonden. Zo biedt Partners in Welzijn niet alleen binnen de eigen organisatie op tal van gebieden hulp en ondersteuning, zoals ondersteuning via maatschappelijk werk. Zij bieden ondersteuning aan kwetsbare mensen met een beperking en zorgen ervoor dat zij ook nu een waardevol leven kunnen leiden.

Informatiepunt Samen Sterk biedt wellicht niet voor alle hulpvragen direct een oplossing. Het kan wel een eerste stap zijn. Het aantal nieuwe initiatieven in de gemeente groeit en daarmee komen wellicht ook oplossingen in beeld die er nu nog niet zijn. Mensen die kunnen en willen helpen, zijn dan ook van harte uitgenodigd zich bij het Informatiepunt aan te melden.

Samen duurzaam
Door op deze manier samen onze krachten te bundelen, door mensen met een hulpvraag in contact te brengen met een helpende hand, zijn we samen sterk voor Sittard-Geleen. Dat sluit mooi aan bij de overtuiging van de gemeente om samen te werken aan een duurzame toekomst voor Sittard-Geleen. Onder de noemer Samen Duurzaam bieden we ruimte aan inwoners, ondernemers en instellingen en richten we onze aandacht gezamenlijk op thema’s als gezondheid, wonen en leven.

Informatiepunt Samen Sterk
Het Informatiepunt Samen Sterk is op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar via het nummer van Partners in Welzijn: 046 – 457 57 00. Een overzicht van alle initiatieven is ook te vinden op de website van Partners in Welzijn: www.partners-in-welzijn.nl.

Heeft u hulp nodig? Wilt u helpen? Informatiepunt Samen Sterk is er voor u!

RDW.
We zien tot onze grote spijt dat veel inwoners het oud papier en karton nog steeds buiten zetten.
Naar nu blijkt geeft de app van RWM ook oude pushberichten weer als je de app een tijdje niet geopend hebt.
Dan staat er dus een oud bericht dat het oud papier en karton opgehaald wordt terwijl dat echt niet zo is.
RWM werkt daaraan maar kan het op dit moment nog niet oplossen.
Zouden jullie dit onderstaande bericht, waar mogelijk, nogmaals willen delen op jullie website/nieuwsbrief? 

Het oud papier en karton wordt voorlopig écht niet opgehaald.
RWM heeft veel zieke medewerkers.
Heeft u het oud papier toch buiten gezet?
Haal het dan alstublieft weer naar binnen en bewaar het voorlopig thuis.


© 2022 Wijkplatform-Munstergeleen. All Rights Reserved. Designed by Wijkplatform-Munstergeleen   |     Privacyverklaring